El cineasta Pere Portabella reflexiona sobre el moviment assembleari dels 'indignats'

El cineasta Pere Portabella (Figueres,1927) va moderar l'Assemblea de Catalunya l'any 1971. Acostat al PSUC, però sense militar-hi mai, va participar en la lluita antifranquista i en la política activa durant la transició. Elegit senador per l'Entesa dels Catalans en les primeres eleccions democràtiques, formà part de la comissió que va redactar la constitució espanyola. Després fou elegit diputat del Parlament de Catalunya fins el 1988. Sobre la base d'aquesta experiència ("m'he educat en política a cop d'assemblees"). Portabella medita ara sobre el moviment del 15 de Maig, just després dels esdeveniments del Parlament de Catalunya de fa dos dies, i defensa l'esperit d'aquest moviment assembleari ("És una necessitat democràtica"). L'assemblea no té marges, i és que "les assemblees, les que he viscut i les d'ara, són la intel.ligència col.lectiva", diu. Veure: http://www.vilaweb.cat


Autor: VilaWeb

Tornar